Міжнародний день толерантності

Толерантністю називають повагу до людської індивідуальності. В цей день говорять про важливість визнання основоположних прав і свобод людини, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та найрізноманітніших форм самовираження.

Важливо розуміти, що принципи та положення рівності закріплені у міжнародному законодавстві (як і національному). Згідно з законом, всі люди є вільні та рівні у своїх правах.

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантностіта з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників освітнього процесу 16 листопада в нашому ліцеї проходила акція «Створи свою квітку толерантності» під девізом «Толерантність - дорога до миру та співпраці», де всі бажаючі писали на пелюстках риси знайомих їм толерантних людей і прикріпляли квіти на символічну галявину. Учасники акції також мали можливість створити свою власну «Емблему толерантності».

Учні закладу ще раз переконалися в тому, що толерантність – це позиція шанобливого ставлення до людини, її почуттів та індивідуальних особливостей, а її відсутність призводить до конфліктів, стресу та нестабільності.

Толерантне ставлення людини

Збереже планету від негод,

Розрубає мотлох павутини,

Переріже нитку перешкод.

Толерантне ставлення до всього

Збереже, врятує і спасе,

Допоможе вгледіть перемогу,

Допоможе витримати все.

Будь завжди нестримним вільнодумцем,

Свої мрії пензлем намалюй.

Освіти життя яскравим сонцем,

Толерантний Всесвіт побудуй!

Кiлькiсть переглядiв: 26

Фотогалерея

комунальний заклад "Харківський ліцей № 163 Харківської міської ради"

Адреса: 61172, м. Харків, вул. Луї Пастера, 330
Телефон: (057)725-54-56
e-mail: nvk163@kharkivosvita.net.ua

Дата останньої зміни 01 Травня 2024

Цей сайт безкоштовний!